Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 10:02

ο Χορός μας

Ο Χορός μας…

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην ταβέρνα «Ελαφοκυνηγός» έγινε το  βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014 για πρώτη φορά  η κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου μας.

Κόκκινα τριαντάφυλλα που τα προσέφερε  εν ονόματι του συλλόγου μας στις κυρίες που κατέφθαναν στην εκδήλωση μια συνοδός της ταβέρνας, κοσμούσαν όλα τα τραπέζια.  Κυρίες που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τα ωραία βραδινά τους φορέματα  μια πολύ ζεστή και ευχάριστη βραδιά.

Πάνω από 150 άτομα  τίμησαν  την πρεμιέρα μας στο είδος, εννοώ το κόψιμο της Βασιλόπιτας  και το χορό που ακολούθησε και διήρκησε μέχρι τις μικρές πρωινές ώρες.

Καταρχήν η κοπή της Βασιλόπιτας του Διοικητικού Συμβουλίου με το φλουρί να  πηγαίνει  στην  κα  Αντιγόνη  Μαρινοπούλου ενώ το φλουρί της 25 κιλών πίτας των παρευρισκομένων πήρε η κα  Μανωλαράκη. 

Και στις δύο περιπτώσεις το φλουρί αντικαταστάθηκε με ένα γούρι του 2014 προσφορά του συλλόγου μας.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Γεν. Γραμματέας του συλλόγου που καλωσόρισε τον κόσμο στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του χρόνου  και αναφέρθηκε για λίγο στην δημιουργία του συλλόγου και σε όσα πέτυχε στην διάρκεια των 2 1/2 ετών  από της ιδρύσεώς του …έπειτα ακολούθησε, ο Πρόεδρος που αφού είπε τις Κρητικές του μαντινάδες για την νέα χρονιά και ευχήθηκε στον καθένα χιλιάδες χαρές και χρόνια  να ζήσουν,  αναφέρθηκε με γενικές γραμμές  στις άοκνες  προσπάθειες  των εθελοντών μελών του συλλόγου  και στα υπολειπόμενα να γίνουν  μέσα στο Πάρκο έργα.

Κατά την διάρκεια της κοπής της Βασιλόπιτας προσφωνήθηκε ο επίσημος προσκεκλημένος του συλλόγου  μας Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Αθηναίων κος Γιώργος  Αποστολόπουλος ο οποίος συμπαρίσταται στις προσπάθειες του συλλόγου μας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Αλέξανδρο Σκάρο που τίμησε με την παρουσία του και αυτός την εκδήλωση του συλλόγου μας  αν και είχε φθάσει στην Αθήνα μόνο λίγες ώρες πριν.

Ένα εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα  με μια τραγουδίστρια με πολύ ζεστή και γλυκιά φωνή γέμισαν  με το πλούσιο ρεπερτόριό  τους, παλαιά και μοντέρνα, Ελληνικά και ξένα τραγούδια  την αίθουσα, ενώ κυρίες κυρίως αλλά και λιγοστοί κύριοι λικνίζονταν στους εναλλασσόμενους   ρυθμούς  των blues,shakes, ζεϊμπέκικων, χασαπο σέρβικων και Ελληνικών χορών  που παίζονταν. Ανάμεσα σ ‘αυτούς τους και…ο αιώνιος έφηβος Πρόεδρός μας που οφείλω να ομολογήσω δεν κάθισε ούτε στιγμή σε καρέκλα, πότε τραγουδώντας, πότε χορεύοντας η μάλλον συνέχεια χορεύοντας και πότε λέγοντας τις γνωστές του μαντινάδες.

…το αποκορύφωμα της βραδιάς… ο φίλος και μέλος του συλλόγου μας δικηγόρος κος Θάνος Αδαμόπουλος, με πραγματικά  «αδαμάντινη φωνή»...όνομα και πράγμα που λέμε… που με τα τραγούδια του μάγεψε… πολύ κόσμο.

Την βραδιά ήρθαν να κοσμήσουν τα ζεστά και εύγευστα φαγητά για τα οποία ακούσαμε πολλά καλά λόγια από τον κόσμο που παρευρέθηκε και τα γεύτηκε.                                                                                                                          

Επτά (7) εναλλακτικές προτάσεις είχε το μενού για δεύτερο πιάτο   που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό και δύσκολο πελάτη.

Μα τι να πρωτοεκθιάσει κανείς ,το καταπληκτικό φαγητό, την ποικιλία του, τα πολλά ορεκτικά εδέσματα του πρώτου πιάτου ,την εξαίρετη σαλάτα , την πανακότα  η  το  γιαούρτι με μέλι που προσφέρθηκε  στο τέλος…και τα γκαρσόνια τι ευγένεια και πόσο εξυπηρετικοί ήσαν. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα μεγάλο μπράβο στην διεύθυνση του μαγαζιού και ιδίως στον κο Χρήστο που δεν έλλειψε λεπτό από το να καθοδηγεί σωστά και με μεγάλη επιτυχία τους πάντες. 

Και μετά θα με ρωτήσετε τι;

Μα η λαχειοφόρος αγορά μας!

Εκδόθηκαν μόνο 500 λαχνοί  σε 100 φακελάκια των 5 λαχνών  το καθένα προς 5 Ευρώ ο Φάκελος.

Γιατί έγινε αυτό? Γιατί τα δώρα μας ήταν 100 και πολύ καλά και θέλαμε όλοι να βγουν κερδισμένοι και να τους μείνει αξέχαστη η βραδιά.                     Και νομίζω ότι το πετύχαμε και αυτό!

Όλοι κερδίσαμε  τελικά και σε όλους θα μείνει όντως αξέχαστη αυτή η βραδιά.                                                                                                                            

Και του χρόνου ακόμη καλύτερα…Πρόεδρε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 19:06
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ευχαριστήριες Επιστολές προς δωρητές »
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033