Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 08:55

Η μουσικοχορευτική μας βραδιά …

(με πολύ διάθεση πειράγματος και αυτοσαρκασμού)    

Με μεγάλη τελικά επιτυχία έγινε όπως εξάλλου αναμενόταν η χορευτική μας βραδιά που είχε προγραμματισθεί και διοργανωθεί από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας για την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο κέντρο «Ελαφοκυνηγός» ….θα μου πείτε Τι πρωτότυπο!!! Σας διαβεβαιώ όμως δεν είχαν καμία σχέση ούτε ο Πρόεδρος μας ο Μανώλης Μπαχλιτζανάκης αλλά ούτε και ο αντιπρόεδρος μας Χαράλαμπος Σολδάτος στο κλείσιμο και πάλι της εν λόγω ταβέρνας….ήταν απλά συμπτωματικό!!!, ο οποίος αντιπρόεδρος …μεταξύ μας τα λέμε…..από την κούραση της όλης οργάνωσης που είχε αναλάβει δήθεν και αυτός, έφυγε την άλλη ημέρα για την πατρίδα του την Λευκάδα προκειμένου να ξεκουρασθεί δύο, τρείς, τέσσερις ημέρες μόνο.. ο φουκαράς… έτσι μας είπε.
Κοιτάξτε δεν ήτανε και λίγοι εδώ που τα λέμε οι 110 και πλέον φίλοι αλλά και μέλη του συλλόγου μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.! Και πάλι καλά θα έλεγα.
Εν τω μεταξύ και λόγω της εορτής της γυναίκας που γιορτάσθηκε την προηγούμενη ακριβώς ημέρα προσφέρθηκαν σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν κατακόκκινα και ολοζώντανα μακρύκλαρα(μισό μέτρο με το συμπάθιο…. που λέμε) τριαντάφυλλα που εντυπωσίασαν όλες και όλους .

Το εξαιρετικό συγκρότημα του καταστήματος με την υπέροχης φωνής τραγουδίστρια(για να μη παρεξηγηθούμε) γέμιζε τον χώρο με υπέροχα τραγούδια και με το πλούσιο ρεπερτόριο τους κατενθουσίασε όλα τα γούστα.

Αποκορύφωμα της βραδιάς, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, όπως έλεγε κάποτε αλλά και εξακολουθεί να το λέει ακόμη κάποιος Μαθουσάλας της πολιτικής ζωής, ήτανε βέβαια ο πρ…….(συγνώμη, εν τη ρύμη του λόγου μου θα το έλεγα)του συλλόγου μας …..που δεν του αρέσει να τον αποκαλούμε Πρόεδρο ή Προεδράρα ή Μεγάλε και τόσα άλλα επιφωνήματα θαυμασμού, αλλά σκέτα Μανώλη… για να μη ξεχάσει λέει και ο ίδιος το όνομά του, ο οποίος  Μανώλης στο ρόλο του παρουσιαστή ή κονφερανσιέ όπως κατά το…… Ελληνικότερο λέγαμε παλιά έλεγε τις πάντοτε πρωτότυπες ..ε ρε χάζι που κάνουμε Κρητικές μαντινάδες του(Θεέ μου πόσες φορές τις έχουμε ακούσει αυτές και πόσες άλλες θα τις ακούμε ακόμη)και έσερνε τους χορούς ο αθεόφοβος ..αφού δεν τον παίρνουν καλά καλά τα πόδια του, ενώ ταυτόχρονα τραγουδούσε…ας το πούμε έτσι, μέχρι που ξαφνικά κατά τις 2,30 ήτανε ή στις 3,00 δεν θυμάμαι καλά άρχισαν να αποχωρούν όλοι σιγά σιγά (και μείς αναρωτιόμασταν γιατί άραγε) μάλλον για να γλυτώσουν από την παραφωνία του… είπε κάποιος κακεντρεχής…..

Αμ ο άλλος, ο ταμίας ( να δεις πως τον λένε Στέφανο Στεφανόπουλο,Στέφανο Στεφανουδάκη ..τέλος πάντων κάτι το Κρητικό  έχει κι’ αυτός, βλέπεις όλοι οι Κρητικοί σε μας μαζεύτηκαν ,αυτός που λέτε όλο τσέπωνε και τσέπωνε τα λεφτά από τις προσκλήσεις και απ ‘εδώ πάνε και άλλοι. Και έπειτα επιμένουν εγώ να κάνω μόνο τον γραμματέα γιατί ??πότε θα αισθανθώ και εγώ τόσο χρήμα στην τσέπη μου να σπαρταράει. Μωρέ κάπως έτσι τον λένε να δεις Στέφανο Αντωνάκη ,Στέφανο Αντωνόπουλο ,τέλος πάντων ας τον λένε και Στέφανο Αντωνακάκη τι με νοιάζει εμένα!!Α που΄ σαι, πολύ καλό παιδί, τίμιος, τιμιότερος, τιμιότατος να πούμε του στραβού το δίκιο!! Α και μιας που λέμε για στραβάδι εκείνον τον γραμματέα τι τον έχετε ρε παιδιά .Αυτός δεν ξέρει να γράψει ένα γράμμα παναθεμά τον, τον γύφτο ή πως τον λέει να δεις ο Μανώλης…. Αράπη? Αφρικανό? …Κύπριο? η κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Καμμιά φορά και όλα μαζί.

Αυτός ο Γιάννης.. Τι παίδαρος ρε παιδί μου ,Γιάννης Γοργώνης  λέγεται αν δεν με απατά η μνήμη μου η κάπως έτσι τέλος πάντων (δεν σου θυμίζει το όνομά του κάτι από εκείνα τα πλασματάκια της θάλασσας με την ουρά που έψαχναν στα καράβια ,αν θυμάμαι καλά για, τον Αλέξανδρο, τον Αλέκο, ή τον Αλέξη  (ωχ από τότε τον έψαχναν?)και τι δύναμη ο μπαγάσας, τα σήκωσε όλα μονομιάς εννοώ τα βάρη του συλλόγου ,φτού  του μη τον ματιάξω. Αυτός δεν είναι σύμβουλος αυτός είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Να φανταστείτε ότι πηγαίνει κάθε μέρα στο Πάρκο και περπατάει με τις ώρες για να κατασκοπεύει δήθεν τι κάνουν οι άνθρωποι της Περιφέρειας και να έλθει να το μεταφέρει στον Πρόεδρο. Ααα! Κουραστική δουλειά δεν λέω, όλα κι όλα!!

Ευτυχώς που έχουμε και δύο κυρίες στο Δ.Σ. και ομορφαίνουν αυτό τον συρφετό ανδρών …..που πήγε και μας βρήκε όλους αυτός ο Πρόεδρος. Μα για τις κυρίες συζητάγαμε που λέτε … Εξαιρετικές, γλυκύτατες, καλοσυνάτες και δεν θέλουμε να τις κουράζουμε ε γιατί και μείς είμαστε πώς να το κάνουμε τζέντλεμεν που λέμε Ελληνικά.

…..Καλά που ήρθε επιτέλους η ώρα για την λαχειοφόρο αγορά που ακολούθησε και έτσι γλυτώσαμε λίγο από την πολυλογία του Μανώλη μας.Πουλήθηκαν  βέβαια όλοι οι λαχνοί και περιέργως…και αυτό δημιούργημα του Μανώλη μας ήτανε… α όλα κι΄ όλα  να μην τον κακολογούνε οι άλλοι μόνο, πρέπει να λέει κάποιος και τα καλά του. έτσι Πρόεδρε μας? Βγήκαν που λέτε όλοι κερδισμένοι και κατενθουσιασμένοι εκτός βέβαια από τον ίδιο που δεν κέρδισε τίποτε γιατί απλούστατα όπως έλεγε δεν πρόλαβε να αγοράσει ο ίδιος λαχνούς! Πονηρούλη πάλι μας την είπες, σαν την σούπα που μας υπόσχεσαι κάθε λίγο και λιγάκι ότι θα μας κεράσεις καλοκαιριάτικα.. ξέρεις, στην ταβέρνα εκείνου του φίλου σου του Κρητικού(τι άλλο θα ήτανε άραγε)με την μουστάκα, εκείνον που έχει το μαγαζί του στην γωνιά εκεί κάπου στο Παγκράτι,τους «Πρωταθλητές» τέλος πάντων. Πανάθεμά τον και είναι και Παναθηναϊκός ο αθεόφοβος και ας έχει ο Παναθηναϊκός να δει πρωτάθλημα από την κατοχή. Αλλά πως αλλιώς θα ήταν φίλος σου.

Εν κατακλείδι ήταν πραγματικά μία αξέχαστη βραδιά που κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες με τραγούδια και χορούς και άφθονο γέλιο ε! και λίγο πείραγμα, έτσι Προεδράρα μας.. και πού’ σαι… Να ‘σαι πάντα καλά και ας υποφέρουν μερικοί σαν του λόγου μου  που δεν λες να αφήσεις και λίγο το Προεδριλίκι σε κάποιον άλλον. Νισάφι ντέ ή συνάφι ντέ όποιο από τα δύο αρμόζει στην περίσταση. Βρες το και πάρε το.

           Άντε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε τον ίδιο για πρόεδρο. Καλά να πάθουμε και καλά κούλουμα.

           Ο άτυχος γραμματέας του (για τα τελευταία εννέα χρόνια και βάλε κατ΄ όπως φαίνεται). Τουλάχιστον θα συνταξιοδοτηθούμε απ΄ εδώ πρόεδρε?

           Άντε γειά……Φαίδων.

Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033