Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:35

Για όγδοη εβδομάδα κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως!

Συμπληρώθηκαν οκτώ εβδομάδες από το κλείσιμο των Παιδικών χαρών στο Πεδίο του Άρεως.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις αναγκαίες επισκευές ώστε να ξανανοίξουν.

Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα γονείς και παιδιά διαμαρτύρονται εντόνως στους αρμόδιους που έχουν στερήσει μια από τις τελευταίες ζωντανές εστίες του Πάρκου.

Οι κοινότητα "Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως" οργανώνει νέα εκδήλωση θα έχει χαρακτηριστικά οργής και… θορύβου, μήπως τελικά μας ακούσει η Περιφέρεια Αττικής.

Παλεύουμε για ένα Πεδίο του Άρεως Ζωντανό, Καθαρό, Φιλόξενο και Ασφαλές.

Σας παρακαλούμε για την δημοσίευσή της ανακοίνωσής μας (ακολουθεί)

Για όγδοη εβδομάδα κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως – Οργή γονέων και παιδιών

Από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παραμένει κλειστή η κεντρική Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως που εξυπηρετεί γονείς και παιδιά της Κυψέλης, του Γκύζη, της Νεάπολης, των Εξαρχείων, της Βικτώριας και πρακτικά όλου του κέντρου της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά και κρέμασε ένα απλό χαρτί Α4 που αναγράφει ότι η παιδική χαρά θα παραμείνει κλειστή λόγω επικινδυνότητας, χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες επισκευών και πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενημερώσει δημοσίως ούτε για τους λόγους που έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά, ούτε πότε θα την παραδώσει ξανά σε χιλιάδες γονείς και παιδιά.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις της κοινότητας Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως που αριθμεί 3.300 μέλη, η μοναδική γραπτή απάντηση που λάβαμε από την εντεταλμένη Υπεύθυνη Αλσών και Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής κυρία Λάσκαρη, ήταν ότι οι παιδικές χαρές (στο μεταξύ έχει μπει λουκέτο και στην δεύτερη παιδική χαρά!) θα λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να προσδιορίζεται αν αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, τις επόμενες 20 εβδομάδες ή τις επόμενες 120 εβδομάδες.

Οι ελάχιστες (μέχρι μηδαμινές) εργασίες που έχουν γίνει αυτές τις 8 εβδομάδες λουκέτου στην Παιδική χαρά μας προϊδεάζουν για το δυσμενέστερο σενάριο των… 120 εβδομάδων.

Θεωρούμε ότι υποτιμάται η αξία του πολίτη, όταν μία Αρχή δεν αισθάνεται την ανάγκη να τον ενημερώσει για το πότε θα του παρέχει μία υπηρεσία που η ίδια είναι υπεύθυνη για την ακαταλληλότητα της και η ίδια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνη για την επισκευή και παράδοσή της ξανά στα παιδιά.

Όλες αυτές τις 8 εβδομάδες γονείς και παιδιά αναγκάζονται να πηδάνε τα κάγκελα της επικίνδυνης παιδικής χαράς για να παίξουν, αφού δεν υπάρχει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ανάλογη δημόσια παιδική χαρά.

Η κοινότητά μας είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε μία νέα δυναμική δράση, όπως ήταν το Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως της 27ης Σεπτεμβρίου του 2017, όπου μαζεύτηκαν 2.500 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως και με φακούς και φαναράκια ανάγκασαν την Περιφέρεια Αττικής να φωτίσει έστω ένα μέρος του Πάρκου.

Η νέα μας εκδήλωση θα έχει χαρακτηριστικά οργής και… θορύβου, αφού αισθανόμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής εμπαίζει χιλιάδες πολίτες με συμπεριφορές και πρακτικές που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές.

 

Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως,

Μια διαδικτυακή κοινότητα με 3.300 μέλη, η οποία συγκροτήθηκε με την σύμπραξη των :

-        Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως

-        Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”

-        Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως

-        Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως.

 

fb: Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

mail επικοινωνίας: epimenoumepediotouareos.gmail. com  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:53
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033