Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 15:42

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό 12/06/2014

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη

Πριν την εκπνοή της θητείας σας  ως Περιφερειάρχη θα σας παρακαλούσαμε πολύ να μας δεχθείτε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για επείγοντα και χρονίζοντα θέματα του Πεδίου του Άρεως σαν μοναδικού συλλόγου που γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα και των μόνων που ενδιαφέρονται αφιλοκερδώς γι’ αυτό.

Είχαμε ζητήσει ένα ραντεβού μαζί σας μέσω των συνεργατών σας αλλά μας παραπέμψατε στην κα Παπαδημητρίου με την οποία όμως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα προβλήματα αυτά χωρίς δυστυχώς να μπορεί να μας βοηθήσει, παρ΄ όλες τις καλές σχέσεις  που έχουμε μαζί της.

Δεν θελήσαμε τότε να σας ενοχλήσουμε λόγω των εκλογών και του φόρτου της εργασίας που είχατε. Παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στο Πεδίο του Άρεως αλλά και τις αφόρητες πιέσεις που δεχόμασταν από τους περίοικους δεν θελήσαμε να σας επιβαρύνουμε με τα θέματα του Πάρκου εν μέσω εκλογών. Αναγκαζόμαστε λοιπόν τώρα και αφού η σκόνη κατακάθισε να σας στείλουμε την επιστολή αυτή ζητώντας σας να μας δεχθείτε ,γιατί έτσι μόνο νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας αποτελεσματικά.

Γνωρίζουμε την καλή σας πρόθεση για το Πεδίο του Άρεως, το αποδείξατε εξάλλου με την περίφραξή του και το καθημερινό κλείσιμο στις 23,00 πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά αλλά και από τις αρκετές επισκέψεις που κατά καιρούς έχετε κάνει ..πλην όμως σε χώρους που θέλανε οι αρμόδιοι να σας πάνε και δεν σας έδειξαν ποτέ την πραγματικότητα.

Εμείς προσπαθήσαμε να σας ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα, δυστυχώς όμως δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία.

Θέλουμε όμως το αποτέλεσμα και το θέλουμε τώρα.

Ζητούμε το Πάρκο να λειτουργήσει όπως ο Εθνικός Κήπος.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σας, καθόσον αυτή είναι και η επιθυμία μας, να παραχωρηθεί το Πεδίο του Άρεως στην δικαιοδοσία του Δήμου που έχει και την υποδομή και τα μέσα για να το φροντίζει.

Ζητούμε την φύλαξη του Πάρκου όλο το 24ωρο καθώς και την καθημερινή καθαριότητά του. Δεν αρκεί που κλείνει τις βραδινές ώρες και ανοίγει στις 06,00 το πρωί όταν,ο... κλέφτης είναι και ζει μέσα.

Ζητούμε την απομάκρυνση των ναρκομανών και των εμπόρων που έχουν επεκταθεί σε όλους τους χώρους του.

Ζητούμε την αποπεράτωση των εκκρεμούντων έργων του πρώην “ Άλσους του Οικονομίδη” και του πρώην αναψυκτηρίου “GreenPark”.

Ζητούμε την επαναλειτουργία των 2 περιπτέρων που παραμένουν κλειστά από την εποχή «της Ανάπλασης» της κυρίας Μπέη.

Ζητούμε την επαναλειτουργία των ουρητηρίων που είναι κλειστά και αυτά από τον καιρό της ... ανάπλασης που έγινε με τυμπανοκρουσίες και τέλος

Ζητούμε την επαναλειτουργία του Θεάτρου «Αλίκη» και την δημιουργία ειδικών κλειστών χώρων για τα κατοικίδια και τους συνοδούς τους.

Δεν επιτρέπεται το Πεδίο του Άρεως ο μοναδικός μεγάλος πνεύμονας πρασίνου του Κέντρου της Αθήνας να αποτελεί την ντροπή της Πρωτεύουσας και να καλύπτει μέσα του όλα τα  αίσχη και την δυσωδία αυτής; της πόλης.

Δυστυχώς κε Περιφερειάρχη το Πάρκο ταλαιπωρείται για περισσότερα από 8 χρόνια τώρα, από τον καιρό της κας Γεννηματά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί. Είναι αλήθεια τόσο δύσκολο αυτό ; η υπάρχουν πολιτικοί λόγοι που κρύβονται πίσω του;

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ του συλλόγου

 

  Ο Πρόεδρος                                                                          ο Γεν. Γραμματέας

Μπαχλιτζανάκης Μανώλης                                             Γεωργιάδης Δημήτρης Φαίδων

 


Είναι η τρίτη κατα σειρά επιστολή που στελνουμε στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό προκειμένου να μας δεχθεί σε απευθείας συνάντηση για τα θέματα του πάρκου χωρίς καμία απολύτως απάντηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13:44
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033