Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 16:03

Επιστολή προς Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας 12/06/2014

Προς την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Υπ όψη, κου Ευάγγελου Πασβούρη

Κοινοποίηση: κα Α. Παπαδημητρίου-Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κ. Ποντικάκο-Διευθυντή Πεδίου Άρεως

Αξιότιμε κε Πασβούρη, 

Κοντεύει ένας χρόνος αφότου σας στείλαμε μία επιστολή με αρθμ. Πρωτοκόλλου 9574/31.7.13με την οποία σας παρακαλούσαμε να παρέμβετε προκειμένου να απολυμανθούν  οι χώροι του Πεδίου του Άρεως που ήταν σε τραγική κατάσταση από άποψη υγιεινής και η οποία αποτελούσε κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Η ανταπόκριση σας τότε ήταν πραγματικά άμεση και αποτελεσματική!  και εμείς σας ευχαριστήσαμε δημόσια μέσα από την ιστοσελίδα μας  αλλά και στον τοπικό τύπο μέσω των εφημερίδων «Γκυζιακά Νέα» και «Νέα της Κυψέλης».

Σήμερα ερχόμαστε και πάλι για άλλη μια φορά να σας παρακαλέσουμε και να ζητήσουμε την βοήθειά σας για την απολύμανση όλων των χώρων, αυτών εντός του Πάρκου(που είναι πολλοί και κυρίως όπου υπάρχουν πυκνές φυλλωσιές) αλλά και αυτών που περικλείονται περιμετρικά από τους δρόμους:

  1. Λεωφ. Αλεξάνδρας και κυρίως στους χώρους γύρω από το άγαλμα της Αθηνάς  και του πρώην θεάτρου της Αλίκης που χρησιμοποιούνται από τους ναρκομανείςαλλά και πέριξ και εντός του χώρου του αγάλματος  Κωνσταντίνου όπου διανυκτερεύουν αλλοδαποί.
  2. την οδό Μαυροματαίων και κυρίως πίσω από το πρώην αναψυκτήριο GreenPark,στο πεζοδρόμιο και τους χώρους του πάρκου κατά μήκος των στάσεων των υπεραστικών και αστικών γραμμών που χρησιμοποιούνται σαν δημόσια ουρητήρια, αλλά και πίσω από τους χώρους του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου που και αυτό κατακλύζεται από τους ναρκομανείς.
  3. Την οδό Ευελπίδων και κυρίως στην  είσοδο προς το Πάρκο  και την πλατεία Πρωτομαγιάς καθώς και μέσα στον χώρο του κτηρίου του Πρώην «Άλσος του Οικονομίδη» , όπου διαμένουν αλλοδαποί. Απαραίτητο θα είναι επίσης η απολύμανση:
  4. των χώρων πέριξ της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ως και στο δασάκι που απλώνεται από την οδό Ευελπίδων πίσω από τα δικαστήρια μέχρι την οδό Βαλτινών και των αρχών της υπόγειας γέφυρας επί της οδού Μουστοξύδη, όπου διαμένουν μέσα στον χώρο του δασυλλίου άρρωστοι αλλοδαποί ναρκομανείς.
  5. την οδό Μπούσγου και κυρίως στην είσοδο προς την Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους που χρησιμοποιείται από τους περαστικούς διαβάτες αλλά και από τους ταξιτζήδες σαν ουρητήρια ελλείψει τέτοιων σε όλη την περίμετρο αλλά και εντός του Πάρκου καθόσον τα υπάρχοντα ουρητήρια δεν λειτουργούν από καιρού…και τέλος
  6. τον Λόφο Φινοπούλου που είναι και πάλι σε τραγική κατάσταση.

Όπως θα διαπιστώσατε από τα γραφόμενά μας το Πάρκο και τα γύρω δασύλλια και πλατείες έχουν μετατραπεί σε χώρους διαμονής,ούρησης, χρήσης ναρκομανών και πιθανόν κάλυψης της γενικής  ντροπής της Αθήνας μας. Εμείς περιγράφουμε την κατάσταση με επιείκεια .Εσείς θα γνωρίσετε την πραγματικότητα όταν θα επισκεφθείτε τους χώρους που σας περιγράψαμε πιο πάνω  και είμαστε σίγουροι ότι θα ενεργήσετε άμεσα όπως και πέρσι. Επιπλέον δε σας πληροφορούμε ότι μας έχει αναφερθεί  η παρουσία γιγάντιων κουνουπιών και σκνιπών από τα λιμνάζοντα στους χώρους νερά από τις βάνες που αφήνουν ανοικτές προκειμένου  να πλυθούν οι μόνιμα διαμένοντες άστεγοι. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε και φέτος άμεσα όπως κάνατε και πέρσι  για το δημόσιο συμφέρον και θα μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της επέμβασής σας.

Εμείς σας ευγνωμονούμε πραγματικά  για το ενδιαφέρον σας και την προσφορά σας στην δημόσια υγεία και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Διατελούμε με εκτίμηση

ο Πρόεδρος                                                                   ο Γεν. Γραμματέας

 Μπαχλιτζανάκης  Μανώλης                                  Γεωργιάδης Δημήτρης/Φαίδων     

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13:30
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033