Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 13:39

Επιστολή προς Περιφερειάρχη Αττικής κα. Δούρου 27/01/2016

Αξιότιμη κα Δούρου,

Με την παρούσα μας επιστολή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος, νομικά κατοχυρωμένος με την υπ ΄άρθμ.  1497/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ,που δραστηριοποιείται στο Πεδίο του Άρεως.

Είμαστε εθελοντές και με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην προστασία και αναβάθμιση του Πεδίου του ΄Αρεως και των παρακείμενων χώρων πρασίνου ,όπως ο λόφος του Φινόπουλου, τα δασύλλια πίσω και πλάι από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και του 38ου Σχολείου, μέχρι και την πλατεία Γκύζη.

Τα προβλήματα του Πεδίου Άρεως λίγο πολύ σας είναι γνωστά. Απευθυνόμεθα όμως με αυτή μας την επιστολή απευθείας  σε σας διότι κατά καιρούς έχουμε δεχθεί πολλές υποσχέσεις από πολλούς αρμοδίους οι οποίες παρέμειναν μόνο υποσχέσεις. 

Σας παρακαλούμε λοιπόν πολύ να ενδιαφερθείτε προσωπικά και ουσιαστικά για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων  του πολύπαθου Πάρκου γιατί η κατάσταση των χώρων του μέρα με την ημέρα χειροτερεύει και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Έχουμε κατά καιρούς ζητήσει να λειτουργήσουν  οι χώροι αυτοί με ασφάλεια και έχουμε φέρει σαν παράδειγμα τον Εθνικό Κήπο.

Στην περίπτωση του Πεδίου του Άρεως  η εγκατάλειψη είναι προφανής.    

Αναφέρουμε λίγα μόνο από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν τα οποία ζητούν άμεση λύση.

1-Την φύλαξη των χώρων.

2-Τον φωτισμό.

3-Την καθαριότητα.

4-Την λειτουργία των Παιδικών Χαρών. 

5-Την αραίωση των θάμνων και την απομάκρυνση των πεσμένων και κομμένων δένδρων  για να απελευθερωθούν τα υγειή δέντρα προκειμένου να αποφεύγονται όλες οι παρανομίες που κρύβονται πίσω από τις πυκνές φυλλωσιές.

6- Την λειτουργία των γεωτρήσεων και του αυτόματου ποτίσματος.

7- Την  λειτουργία  των κτηριακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούντο για τουαλέτες.

8- Την αξιοποίηση των περιπτέρων.

9- Την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του πρώην θεάτρου «Αλίκη» προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

10-Την άμεση αξιοποίηση του πρώην Άλσους του Οικονομίδη και του ιστορικού GreenPark.

11-Την επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου και της παιδικής χαράς του λόφου Φινόπουλου τα οποία εξασφαλίζουν μερικώς την ασφάλεια του λόφου.     

12- Το κλείσιμο όλων των εισόδων που περιβάλλουν το Άλσος  στις 21,30 το αργότερο κατά τους χειμερινούς μήνες και τέλος

13-Την απομάκρυνση όλων των παραβατικών ατόμων από τους χώρους του Πεδίου του Άρεως.

 

Το Πάρκο θα πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες των Αθηνών και όχι να αποτελεί τον χώρο απόκρυψης των ασχημιών και της ντροπής της πόλης.      

 

Ευελπιστούμε ότι θα τύχουμε της άμεσης συμπαράστασης σας για το καλό των χιλιάδων επισκεπτών του Πάρκου μας οι οποίοι έχουν δυστυχώς απομακρυνθεί από τους χώρους του.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας όπως πάντα  κάνουμε προκειμένου  το Πάρκο να αποκτήσει την προηγούμενη του αίγλη και να καταστεί το ωραιότερο στολίδι της Αθήνας μας όπως πάντοτε ήταν .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                            ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μανώλης Μπαχλιτζανάκης                                Δημήτρης-Φαίδων Γεωργιάδης

 

 

Γραφείa:Μουστοξύδη 20, 114 73 τηλ. 210 6436033                                                                                                                     Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                                                                      website:syllogosathina.gr

Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033