Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 13:48

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο 27/01/2016

Εξοχότατε κε Πρόεδρε, 
Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Πεδίο του Άρεως και τους παρακείμενους χώρους πρασίνου .Ο σύλλογός  μας είναι ο μοναδικός που είναι νομικά κατοχυρωμένος με την υπ’ αριθμό 1497/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αποτελείται κυρίως από εθελοντές που κύριος σκοπός τους είναι η προστασία και η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως και των παρακείμενων χώρων, όπως ο λόφος του Φινόπουλου, το δάσος πίσω και πλάγια από τα Δικαστήρια και τη Σχολή Ευελπίδων έως και πίσω από το 38ο Γυμνάσιο. 
 
Δυστυχώς οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες και τα μέσα που διαθέτουμε ελάχιστα προκειμένου να προστατέψουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας μας.
                                                                                                                                                  
Όλοι γενικά οι προαναφερθέντες χώροι έχουν κατακλεισθεί από εξαρτημένα άτομα,  άστεγους ημεδαπούς και  παράνομους μετανάστες. 
 
- Η κάθε είδους πορνεία ακόμη και η παιδική-πορνεία  για λίγα χρήματα ευδοκιμεί στο έπακρο.                
- Η εγκληματικότητα έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ.
- Οι καταλήψεις των εντός του Πάρκου και του Λόφου Φινόπουλου κτισμάτων από αστέγους ημεδαπούς και αλλοδαπούς με όλα τα επακόλουθα της παραμονής αλλά και διαμονής τους.
Παρά το ότι οι 18 είσοδοι του Πάρκου κλείνουν τις νυχτερινές ώρες στις 23:00 και ανοίγουν το πρωί στις 06:00 … οι άστεγοι και οι παράνομοι εξακολουθούν να είναι μέσα απλά γιατί διαμένουν μέσα.
- Το Πάρκο είναι απροσπέλαστο από το κοινό και τον απλό πολίτη μετά την δύση του ηλίου καθόσον δεν υπάρχει αστυνόμευση και ο κατάλληλος φωτισμός.
- Οι ναρκομανείς χρησιμοποιούν γκαζάκια  προκειμένου να ζεστάνουν τις ουσίες τους πίσω από τις πυκνές φυλλωσιές με κίνδυνο να προκαλέσουν πυρκαγιές με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Στις 3 Αυγούστου πέρσι μπήκαν τρείς φωτιές από πυρομανείς….?? όπως μας είπαν, σε διαφορετικούς χώρους την ίδια ημέρα και ώρα . Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ΕΣΩΣΕ το Πεδίο του Άρεως την τελευταία στιγμή.   
                                                                                                                                                 
Αγαπητέ κε Πρόεδρε,  
 
Δεν υπερβάλουμε σ΄ αυτά που σας λέμε, αντιθέτως είμαστε πολύ συντηρητικοί στην αναφορά μας αυτή. Σας παρακαλούμε  πολύ βοηθήστε την προσπάθειά μας για την άμεση Αστυνόμευση των χώρων του Πάρκου.                                                                                      Η  “Δίας” περνά κάποιες φορές της ημέρας από μέσα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτό  που ζητάμε είναι η δημιουργία ενός παραρτήματος Αστυνομικού Τμήματος μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Υπάρχουν τα κτίρια που μπορούν να  το φιλοξενήσουν χωρίς κόστος . Αυτό θα συμβάλει στην απομάκρυνση των παραβατικών ατόμων, για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών και την ασφάλεια των χώρων του Πάρκου.
 
Το Πεδίο του  Άρεως είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από παραβατικά άτομα καθόσον  οι απλοί πολίτες φοβούνται να εισέλθουν με τα παιδιά τους για να περπατήσουν και παίξουν στις δύο παιδικές χαρές που και αυτές, από πέρσι τον Αύγουστο που έγινε το δυστύχημα με τον θάνατο του μικρού παιδιού στην Αργυρούπολη, παραμένουν κλειστές για το κοινό.
   
Ευελπιστούμε ότι το θέμα αυτό που είναι τόσο κοινωνικό όσο και κυρίως θέμα υγείας για το καλό της Αθήνας μας (σκεφθείτε μόνο πόσες αρρώστιες μπορούν να 
διαρρεύσουν απ΄ αυτό καθημερινά )αλλά και των πολιτών της και όχι μόνο, θα τύχει της άμεσης υποστήριξης και φροντίδας σας . Όλοι εμείς αλλά και οι πολυπληθείς περίοικοι που ενδιαφερόμαστε για το Πάρκο και τους περιβάλλοντες αυτό χώρους πρασίνου θα σας είμαστε βαθειά ευγνώμονες .  
Και  τέλος μιας που αναφερόμαστε στο πράσινο… θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι μεταξύ των μελών μας είναι και αρκετοί παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού τους οποίους γνωρίζετε και προσωπικά , όπως οι πολύ καλοί μας φίλοι κ.κ. Βαγγέλης Πανάκης, Μιχάλης Βουτσαράς, Γιώργος Ροκίδης, ο Κώστας Μπάκης και ο από τους ακόμη παλαιότερους  κ.Φίλιππος Ασημακόπουλος.
                                           
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
           Ο Πρόεδρος                                                         ο Γεν. Γραμματέας                                        
Μπαχλιτζανάκης Μανώλης                               Γεωργιάδης Δημήτριος-Φαίδων
 
 
                                                                                                                                                                                      
Γραφεία συλλόγου: Μουστοξύδη 20 Αθήνα 114 73 τηλ. 210 6436033                           Email: syllogosathina.gr                                                                              website:www.syllogosathina.gr 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13:57
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033