Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 13:57

Επιστολή προς τον Υπ. Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια 14/07/2014

Αξιότιμε κε Υπουργέ, 
Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να σας γνωρίσουμε  καταρχάς ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος νομικά κατοχυρωμένος με την υπ’ αρθμ   1497/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δραστηριοποιείται στο Πεδίο του Άρεως. 
 
Είμαστε ένας σύλλογος εθελοντών που σκοπός μας είναι η προστασία και αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως και των παρακείμενων χώρων πρασίνου ,όπως ο λόφος του Φινόπουλου, το δάσος πίσω και πλάγια από τα Δικαστήρια και την Σχολή Ευελπίδων  έως και πίσω από το 38ο Σχολείο και μέχρι την πλατεία Γκύζη.
 
 
Δυστυχώς όμως οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες και τα μέσα που διαθέτουμε ελάχιστα και το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι ο εθελοντισμός  προκειμένου να διαφυλάξουμε τους χώρους αυτούς σαν κόρη οφθαλμού.                                                        
 
Στους χώρους αυτούς προς γνώση σας υπάρχουν πολλά και ποικίλα  προβλήματα και  γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε σας και ζητούμε την βοήθειά σας τουλάχιστον  γι’ αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.  
 
Όλοι γενικά οι προαναφερθέντες χώροι έχουν κατακλεισθεί από εξαρτημένα άτομα, ναρκομανείς, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την δόση τους κάνουν τα πάντα   και εννοούμε τα πάντα.  
1- Κάθε είδους Πορνεία.                                                                                                                                          
2-Εγληματικότητα ,βιασμοί και απόπειρες βιασμών, που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της ΕΛΑΣ.                                                                                                                          
3-Καταλήψεις των χώρων αλλά και των εντός του Πάρκου και του Λόφου Φινοπούλου κτισμάτων από αστέγους ημεδαπούς και αλλοδαπούς  με όλα τα επακόλουθα της παραμονής αλλά και διαμονής τους. Παρότι το Πάρκο κλείνει τις νυχτερινές ώρες (23,00) ….ο κλέφτης είναι  και διαμένει μέσα. 
4-Το Πάρκο είναι απροσπέλαστο από το κοινό και τον απλό πολίτη μετά την δύση του ηλίου καθόσον δεν υπάρχει αστυνόμευση.   
5- Στις 3 Αυγούστου πέρσι μπήκαν τρείς φωτιές από πυρομανείς?? σε διαφορετικούς χώρους την ίδια ημέρα και ώρα.
                                                                                                                                                     
Αγαπητέ κε Υπουργέ ΣΟΣ.
Δεν υπερβάλουμε, αντιθέτως είμαστε πολύ συντηρητικοί στην αναφορά μας αυτή . Σας παρακαλούμε  πολύ μεριμνήστε για την άμεση Αστυνόμευση των χώρων του Πάρκου. Η Δίας περνά κάποιες φορές της ημέρας από μέσα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.                          
 
Προτείνουμε και γι΄ αυτό σας παρακαλούμε θερμά ,την δημιουργία ενός  Αστυνομικού υποσταθμού τουλάχιστον 3 ατόμων , του  Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης ας πούμε που είναι υπεύθυνο για  την φύλαξη των χώρων του Πάρκου. Υπάρχει εντός του  Πεδίου του Άρεως διαθέσιμος αυτοτελής χώρος  που θα μπορούσε να στεγάσει την δύναμη αυτή.
 
Αυτό θα συμβάλει στην απομάκρυνση των ναρκομανών και γενικά των παρεμβατικών ατόμων  πολλοί των οποίων χρησιμοποιούν γκαζάκια για να ζεστάνουν τα προς χρήση ναρκωτικά τους ,με κίνδυνο την εκδήλωση πυρκαγιών ,για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών αλλά και την ασφάλεια των χώρων του Πάρκου.
 
Το Πεδίο του  Άρεως είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από παρεμβατικά άτομα καθόσον  οι απλοί πολίτες φοβούνται να εισέλθουν με τα παιδιά τους για να περπατήσουν και παίξουν στις δύο παιδικές χαρές που και αυτές τώρα είναι κλειστές για το κοινό.    
 
Ευελπιστούμε ότι το θέμα αυτό που είναι τόσο κοινωνικό όσο και θέμα υγείας για το καλό της Αθήνας μας (σκεφθείτε μόνο πόσες αρρώστιες μπορούν να διαρρεύσουν απ΄ αυτό καθημερινά )αλλά και των πολιτών της και όχι μόνο , θα τύχει της άμεσης υποστήριξης και φροντίδας σας . Όλοι εμείς αλλά και οι πολυπληθείς περίοικοι που ενδιαφερόμαστε για το Πάρκο και τους περιβάλλοντες αυτό χώρους πρασίνου θα σας είμαστε  βαθειά ευγνώμονες .  
 
Εν αναμονή των ενεργειών σας διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση.
 
 
                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο  
 
             Ο Πρόεδρος                                                             ο Γεν. Γραμματέας      
Μπαχλιτζανάκης Μανώλης                                            Γεωργιάδης Δημήτριος Φαίδων 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 14:02
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033