Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 14:02

Επιστολή προς τον Υπ. Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση 24/03/2015

Αξιότιμε κε Υπουργέ, 
Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να σας γνωρίσουμε  καταρχάς ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος νομικά κατοχυρωμένος με την υπ’ αρθμ   1497/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δραστηριοποιείται στο Πεδίο του Άρεως. 
Είμαστε ένας σύλλογος εθελοντών που σκοπός μας είναι η προστασία και η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως και των παρακείμενων χώρων πρασίνου ,όπως ο λόφος του Φινόπουλου, το δάσος πίσω και πλάγια από τα Δικαστήρια και την Σχολή Ευελπίδων  έως και πίσω από το 38ο Σχολείο και μέχρι την πλατεία Γκύζη. 
 
Δυστυχώς όμως οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες και τα μέσα που διαθέτουμε ελάχιστα και το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι ο εθελοντισμός  προκειμένου να διαφυλάξουμε τους χώρους αυτούς σαν κόρη οφθαλμού.                                                         Στους χώρους αυτούς προς γνώση σας υπάρχουν πολλά και ποικίλα  προβλήματα και  γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε σας και ζητούμε την βοήθειά σας τουλάχιστον  γι’ αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.  
Όλοι γενικά οι προαναφερθέντες χώροι έχουν κατακλεισθεί από εξαρτημένα άτομα, ναρκομανείς, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την δόση τους κάνουν τα πάντα   και εννοούμε τα πάντα.  
1- Κάθε είδους Πορνεία.                                                                                                                                          
2-Εγληματικότητα ,βιασμοί και απόπειρες βιασμών, που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της ΕΛΑΣ.                                                                                                                          
3-Καταλήψεις των χώρων αλλά και των εντός του Πάρκου και του Λόφου Φινοπούλου κτισμάτων(όπως το πρώην Άλσος του Οικονομίδη ,το αναψυκτήριο στην κορυφή του λόφου και το πρώην Green Park) από αστέγους ημεδαπούς και αλλοδαπούς  με όλα τα επακόλουθα της παραμονής αλλά και διαμονής τους καθόσον τα αποχωρητήρια που υπήρχαν στους χώρους αυτούς δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει παρά τις συνεχείς αναφορές μας σε όλα τα αρμόδια όργανα και φορείς.                                                                                    
Προς πληροφόρησή σας το Πάρκο για κάποιους μήνες έκλεινε αυτόματα από τις 23,00 το βράδυ έως τις 6  το πρωί και παρόλα ταύτα ο κλέφτης… ήταν και διέμενε μέσα.  Σήμερα όπως μάθαμε έχει χαλάσει??? ο αυτόματος  διακόπτης και όπως καταλαβαίνετε οι πόρτες πλέον δεν κλείνουν με συνέπεια το Πάρκο να έχει μετατραπεί σε χώρο διαμονής(επανήλθαν τα παραπήγματα), ελεύθερης αφόδευσης χρήσης ναρκωτικών ,κάθε είδους πορνείας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. 
4-Το Πάρκο είναι απροσπέλαστο από το κοινό και τον απλό πολίτη ιδίως μετά την δύση του ηλίου καθόσον δεν υπάρχει Αστυνόμευση.   
5- Στις 3 Αυγούστου πέρσι μπήκαν τρείς φωτιές από πυρομανείς?? πιθανόν και χρήστες με γκαζάκια ,σε διαφορετικούς χώρους την ίδια ημέρα και ώρα.    
                                                                                                                                                 
Αγαπητέ κε Υπουργέ ΣΟΣ.
 
Δεν υπερβάλουμε, αντιθέτως είμαστε πολύ συντηρητικοί στην αναφορά μας αυτή. Σας παρακαλούμε  πολύ μεριμνήστε για την άμεση Αστυνόμευση των χώρων του Πάρκου.
Η Δίας περνά κάποιες φορές της ημέρας από μέσα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Σε παρατήρησή μας γιατί δεν συλλαμβάνουν τους παραβάτες μας απήντησαν “ τους πιάνουμε τους μεταφέρουμε στα Αστυνομικά Τμήματα και εκεί τους αφήνουν ελεύθερους”.                      
 
Προτείνουμε λοιπόν και γι΄ αυτό σας παρακαλούμε θερμά ,την δημιουργία ενός  Αστυνομικού υποσταθμού τουλάχιστον 3 ατόμων , έστω του  Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης που είναι υπεύθυνο για  την φύλαξη των χώρων του Πάρκου.                         
Υπάρχει εντός του  Πεδίου του Άρεως διαθέσιμος αυτοτελής χώρος  που θα μπορούσε να στεγάσει την δύναμη αυτή.
 
Αυτό θα συμβάλει στην απομάκρυνση των ναρκομανών και γενικά των παρεμβατικών ατόμων  πολλοί των οποίων χρησιμοποιούν γκαζάκια για να ζεστάνουν τα προς χρήση ναρκωτικά τους ,με κίνδυνο την εκδήλωση πυρκαγιών ,για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών αλλά και την ασφάλεια των χώρων του Πάρκου. Το Πεδίο του Άρεως είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από παρεμβατικά άτομα καθόσον οι απλοί πολίτες φοβούνται να εισέλθουν με τα παιδιά τους για να περπατήσουν και να παίξουν στις δύο παιδικές χαρές που και αυτές τώρα είναι κλειστές για το κοινό. Δυστυχώς και λυπούμαστε που το λέμε αυτό, το Πάρκο σήμερα αποτελεί τον χώρο πίσω από τον οποίο κρύβεται όλη η ντροπή της Αθήνας.
Ευελπιστούμε ότι το θέμα αυτό που είναι τόσο κοινωνικό όσο και θέμα υγείας για το καλό της Αθήνας μας (σκεφθείτε μόνο πόσες αρρώστιες μπορούν να διαρρεύσουν απ΄ αυτό καθημερινά )αλλά και των πολιτών της και όχι μόνο , θα τύχει της άμεσης υποστήριξης και φροντίδας σας . Όλοι εμείς αλλά και οι πολυπληθείς περίοικοι που ενδιαφερόμαστε για το Πάρκο και τους περιβάλλοντες αυτό χώρους πρασίνου θα σας είμαστε  βαθειά ευγνώμονες .  
 
Εν αναμονή των ενεργειών σας διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση.
 
                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
             Ο Πρόεδρος                                                             ο Γεν. Γραμματέας      
Μπαχλιτζανάκης Μανώλης                                            Γεωργιάδης Δημήτριος-Φαίδων 
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033