Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 20:01

H απάντηση της Περιφέρειας στην επιστολή μας

Αγωνιούσαμε για την απάντηση; Ήρθε!

 

Αγαπητά μέλη της κοινότητας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»,
Πάντα με πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας και επειδή νοιαζόμαστε για το Πεδίο του Άρεως του οποίου τη διαχείριση έχουμε στην αρμοδιότητά μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα, και προφανώς κατά το μέρος που μας αφορά:
 
Καταρχάς, θα ήταν μεγάλη η συνδρομή σας στην προσπάθειά μας, να διαχειριστούμε την δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως, αν όλες οι Συλλογικότητες που πραγματικά ενδιαφέρονται για το Πεδίο του Άρεως δεν επιδείκνυαν μια μονομέρεια (ηθελημένα ή αθέλητα) στο να επιζητούν επιμόνως να ασκήσει η Περιφέρεια Αττικής τις αρμοδιότητές της, χωρίς να απευθύνονται και να ζητούν το ίδιο να πράξουν και όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές.
 
Είναι γεγονός, αναμφισβήτητο, όπως διαπιστώσατε άλλωστε και εσείς, ότι καταρχάς το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, πολύ καλύτερη από τον Σεπτέμβρη του 2014, που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Είδατε όλες και όλοι, ένα Πάρκο φωτισμένο, καθαρό, συντηρημένο με υπηρεσίες φύλαξης όλο το 24ωρο, αλλά ταυτόχρονα μαζί ομονοήσαμε την ανάγκη για συνεχή αστυνόμευση για να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί του Πάρκου και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες από πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου.
 
Τα επιμέρους ζητήματα που θέτετε, είναι γεγονός – και είναι κοινώς διαπιστωμένο – ότι τα έχουμε επιλύσει πολλές φορές και πολλές φορές βρισκόμαστε πάλι να τα επιλύουμε από την αρχή, λόγω ακριβώς της προαναφερόμενης έλλειψης αστυνόμευσης.
Συγκεκριμένα, οι Παιδικές Χαρές του Πεδίου του Άρεως, έχουν επισκευαστεί πολλάκις, έχουν πιστοποιηθεί και έχουν παραδοθεί στο κοινό. Ωστόσο, λόγω βανδαλισμών οι παιδικές χαρές του Πάρκου χρήζουν, ανά χρονικά διαστήματα, επισκευής. Ήδη, εργαζόμαστε για την επισκευή και των δύο παιδικών χαρών του Πεδίου και σύντομα θα παραδοθούν στο κοινό. Όμως αγαπητές κυρίες και κύριοι, είναι δεδομένο ότι και πάλι θα χρειαστεί να τις κλείσουμε και πάλι θα χρειαστεί να τις επισκευάσουμε αν στην πορεία τύχουν βανδαλισμών και δολιοφθοράς.
Δυστυχώς, αυτή η πρακτική δεν συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, δεν συνάδει με την αρχή της διασφάλισης και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.
Όσο, δεν αθροίζουμε δυνάμεις στη διεκδίκηση για πιο αποτελεσματική αστυνόμευσης του Πεδίου του Άρεως από τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους, τόσο η Περιφέρεια Αττικής θα κατηγορείται  για την όχι  πλήρη λειτουργία των υποδομών στο Πεδίο του Άρεως, κατηγορία που, μετά τα ανωτέρω εκτεθέντα, είναι  τελείως άδικη.
 
 
                                                                              Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
                                                                              ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΚΩΝ & ΑΛΣΩΝ
 
 
 
 
                                                                             ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:52
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033