Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 20:20

Επιστολή προς κα. Δούρου

"Ανοιχτή επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου

"10 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ"

 

 

 

Αξιότιμη κυρία Δούρου,

Μετά την πρωτόγνωρη συμμετοχή κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως στη συγκέντρωση για τη δράση μας «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» την Τετάρτη 27/9, όπου είχαμε την ευκαιρία για άλλη μία φορά να διαπιστώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του Πάρκου, επανερχόμαστε, πιστεύοντας βαθιά ότι το Πάρκο δεν μπορεί να ξαναγίνει ένας ευχάριστος, φιλόξενος και ασφαλής χώρος με μεμονωμένες μικροεπεμβάσεις.

 

Ζητάμε λοιπόν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα στα παρακάτω θέματα:

1. Ολοκλήρωση του φωτισμού στα υπόλοιπα σημεία του Πάρκου και την πλατεία Πρωτομαγιάς (η οποία βρίσκεται στην αρμοδιότητά σας). 
Να μην σταματήσει η εργολαβία αποκατάστασης φωτισμού (που άρχισε λόγω της δράσης μας) πριν την πραγματική ολοκλήρωσή του.

2. Επείγουσα ολοκλήρωση επισκευών και άνοιγμα της Μεγάλης Παιδικής Χαράς. 
Είναι κλειστή εδώ και 20 μέρες, ενώ η αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων της είναι δουλειά μίας μέρας για έναν ξυλουργό και έναν σιδερά.

3. Συστηματικός και σε βάθος καθαρισμός των παρτεριών και του πρασίνου γενικά. 
Το πράσινο να γίνει ξανά χώρος αναπνοής και ξεκούρασης και όχι να παραμένει βρώμικο, απεριποίητο, εγκαταλειμμένο και τελικά απωθητικό, όπως είναι σήμερα.

4. Επαναλειτουργία των βρυσών και των δύο δημόσιων τουαλετών με προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης. 
Είχατε υποσχεθεί ότι οι τουαλέτες θα λειτουργούσαν την άνοιξη 2017, παράλληλα με την λειτουργία συχνά καθαριζόμενων χημικών τουαλετών στις εισόδους του Παρκου.

5. Καθαρισμός και επαναλειτουργία των συντριβανιών και των υδάτινων διαδρομών (Πλατάνια, Ροδώνας). 
Είχατε υποσχεθεί ότι θα λειτουργούσαν τον Ιούνιο 2017 ενόψει καλοκαιριού.

6. Αμεση επαναλειτουργία των δύο περιπτέρων στην πλατεία Γαρδένιας στο κέντρο του Πάρκου, που έχουν αποπερατωθεί από 5ετίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας.
Είχατε υποσχεθεί ότι θα ξεκινούσε η λειτουργία τους τον Ιανουάριο 2017

7. Αμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία του κτιρίου του "Αλσους" (Οικονομίδη)
Είχατε υποσχεθεί ότι ο διαγωνισμός για κήρυξη αναδόχου θα ξεκινούσε Ιανουάριο 2017.

8. Ολοκληρωμένη υπηρεσία φύλαξης του Πάρκου.
Να απαιτήσει δημοσίως η Περιφέρεια, με όλα τα μέσα που διαθέτει, μόνιμη 24ωρη παρουσία τουλάχιστον δυο αστυνομικών με μοτοσυκλέτες εντός του Πάρκου. Να γίνει ενεργοποίηση των υπαρχόντων ιδιωτικών φυλάκων και να εξασφαλισθεί η συνεχής κίνησή τους και παρουσία τους σε όλον τον χώρο του Πάρκου, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα.

9. Εκρίζωση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στο πάρκο και στην οδό Μαυρομματαίων, με χρονοδιάγραμμα ενεργειών, μέτρηση κι αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, Δήμος Αθηναίων, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΛ.ΑΣ.)

10. Επιδιόρθωση/ανακαίνιση και λειτουργία του κτηρίου του Green Park στην οδό Μαυρομματαίων με χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού (ίσως με την ένταξη του σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση – 2’ λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώριας). 
Από το 2016 εκκρεμεί η ανάθεση της μελέτης επιδιόρθωσής του.

Αν και τα παραπάνω δεν επαρκούν για τις μεγάλες ανάγκες του Πεδίου του Αρεως, θεωρούμε οτι είναι τα απολύτως βασικά από πλευράς υποδομών, για να αρχίσει το Πάρκο να θυμίζει τον φιλόξενο χώρο αναψυχής, περιπάτου και χαλάρωσης που είχαν γνωρίσει γενιές και γενιές Αθηναίων και επισκεπτών της πόλης.

Για κάθε ένα από τα παραπάνω, και πιθανώς για άλλα έργα υποδομής που εσείς σχεδιάζετε, ζητάμε, για λόγους διαφάνειας, να μας ενημερώσετε για το προϋπολογιζόμενο κόστος καθώς και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους.

Παρακαλούμε οι απαντήσεις σας να είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Μια ακόμη έκθεση ιδεών για το Πεδίο του Αρεως, όπως πολλάκις έχουμε παρακολουθήσει σε κατ' ιδίαν συνεντεύξεις σας σε δημοσιογράφους, δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά οι κάτοικοι και οι φίλου του Πεδίου του Άρεως.

Η κοινότητά μας, ανταποκρινόμενη στο πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας που δηλώσατε στην πρόσφατη επικοινωνία σας μαζί μας (επιστολή σας της 25/9), είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε θετικά και παραγωγικά σε κοινές πρωτοβουλίες μέσω ανοιχτούν και δημόσιου διαλόγου για το Πεδίο του Αρεως, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αδιαμεσολάβητα για τις προθέσεις σας.

Με εκτίμηση,

Διαδικτυακή κοινότητα "Επι μένουμε Πεδίο του Αρεως"* 
fb: επι μένουμε Πεδιο του Αρεως
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Μία διαδικτυακή κοινότητα που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των συλλογικοτήτων
1. Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Αρεως
2. Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος "Αθηνά"
3. Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου του Αρεως
4. Κίνηση Γονέων για το Πεδίο του Αρεως

και αριθμεί 3.150 ενεργά μέλη (μέχρι τις 4/10/2017)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H απάντηση της Περιφέρειας στην επιστολή μας
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033