Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 15:08

Σχετικά με την αναφορά στην Wikipedia για την "παράδοση" του έργου αναπλάσεως

Αναφερόμενοι στα γραφόμενα στην  Wikipedia σχετικά με το Πεδίο του Άρεως και ειδικά στην παράγραφο περί της Αναπλάσεως των χώρων  του  όπου αναφέρεται ότι το Πάρκο παρεδόθη στις 28 Δεκεμβρίου του 2010 σας γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ευσταθεί.

Το Πάρκο  μέχρι σήμερα 18 Οκτωβρίου του 2013   που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει  παραδοθεί.

Σαν απόδειξη των όσων γράφουμε είναι  τα πιο κάτω:

 1. Οι λαμαρίνες που ακόμη και σήμερα περιβάλουν την είσοδο προς το άγαλμα της Αθηνάς από την  Λεωφόρο Αλεξάνδρας .
 2. Το κτίριο επί της οδού Μαυροματταίων  που φιλοξενούσε κάποτε το  ιστορικό GreenPark είναι κλεισμένο  με λαμαρίνες  προκειμένου να εμποδίσουν και πάλι την είσοδο των λαθρομεταναστών οποίοι χρησιμοποιούσαν το εσωτερικό του σαν αφοδευτήριο και την ταράτσα του για κρεβατοκάμαρα.
 3. Το ιστορικό κηποθέατρο «’Αλσος του Οικονομίδη »παραμένει ακόμη, και σήμερα εγκαταλελειμμένο και ημιτελές..
 4. Τα δημόσια ουρητήρια παραμένουν  ακόμη κλειστά  για το κοινό και σε άθλια κατάσταση. Ποτέ δεν ανακαινίστηκαν. Η ταράτσα τους χρησιμοποιείται και αυτή σαν κρεβατοκάμαρα των “φιλοξενούμενων”  στο χώρο.
 5. Τα δύο περίπτερα εντός του Πάρκου που έχουν τελειώσει από καιρού παραμένουν κλειστά .
 6. Τα μηχανήματα για την  αυτόματη λειτουργία άρδευσης από τις  6 γεωτρήσεις που διαθέτει το Πεδίο του Άρεως με απεριόριστες ποσότητες νερού δεν λειτούργησαν ποτέ. Το Πάρκο μέχρι σήμερα υδρεύεται από την  ΕΥΔΑΠ στην οποία οφείλουν αρκετά μεγάλο ποσό.
 7. Οι πλαστικοί  υδραγωγοί  που τοποθετήθηκαν  από την εργολαβία είναι επιφανειακοί και κομμένοι σε δεκάδες κομμάτια με συνέπεια οι  Μωαμεθανοί αλλοδαποί που διαμένουν ή  περνούν από τους χώρους του Άλσους ,προκειμένου να πλυθούν για να προσευχηθούν( 5 φορές την ημέρα) κόβουν τους πλαστικούς σωλήνες. Επειδή δεν βρίσκουν νερό, αφού οι σωλήνες είναι κομμένοι σε πολλά σημεία από άλλους ομόθρησκούς τους , ανοίγουν τους κρουνούς και μετά τους αφήνουν ανοικτούς  με αποτέλεσμα να πλημυρίζει ο τόπος . Αυτό έχει σαν συνέπεια αφ ενός να καταναλώνονται αρκετά κυβικά νερό  της ΕΥΔΑΠ και  αφ ετέρου να μην υπάρχει δίκτυο άρδευσης .
 8. Τα κτίσματα στον χώρο της πλατείας Πρωτομαγιάς  λόγω του χαμηλού τους ύψους έχουν μετατραπεί σε εξέδρες που ανεβαίνουν  μικροί και  μεγάλοι για  να  παρακολουθήσουν  με κίνδυνο τη ζωή τους το ποδόσφαιρο που παίζεται από ομάδες παιδιών και μεγάλων. Με τα διάφορα  δε “παιχνίδια τους” σπάνε τους φανοστάτες που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο  με συνέπεια η πλατεία σε πολλά σημεία της να βρίσκεται σε πλήρες σκοτάδι. Η αρμόδια υπηρεσία του Πάρκου δεν προλαβαίνει να αποκαθιστά τις ζημίες στον φωτισμό και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
 9. Τα περισσότερα μεταλλικά καλύμματα από τα φρεάτια και τα ρολόγια  της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ έχουν κλαπεί  από τους “συλλέκτες” του μετάλλου, ένα επάγγελμα που φαίνεται πολύ προσοδοφόρο. Κάποια απ ‘ αυτά  τα καλύμματα έχουν αντικατασταθεί από τους υπεύθυνους του Πάρκου με πλαστικά, ενώ άλλα φρεάτια  παραμένουν δυστυχώς ανοιχτά  με κίνδυνο ατυχήματος. Κάποια από τα καλύμματα της ΔΕΗ είναι κολλημένα με ηλεκτροκόληση  για να αποφευχθεί ηλεκτροπληξία.
 10. Στον χώρο επί της οδού Μαυροματταίων που έχουν την αφετηρία  τους όλα τα υπεραστικά λεωφορεία  Αττικής υπάρχει έλλειψη ουρητηρίων για το κοινό, με συνέπεια τα πεζοδρόμια  και οι γύρω χώροι του Πάρκου να έχουν μετατραπεί σε δημόσια αποχωρητήρια και η δυσοσμία να είναι αισθητή από απόσταση.

Βέβαια τελευταία με την παρέμβαση της  Περιφέρειας ,την οποία ευχαριστούμε πολύ ,έγινε περίφραξη περιμετρικά του  περιβάλλοντος χώρου  του Πάρκου με μεταλλικό κιγκλίδωμα. Το Πάρκο είναι έτοιμο πλέον να κλείνει ηλεκτρικά και να προστατεύεται ο χώρος του.

Απομένει μόνο να υπογραφεί η σύμβαση με  την εταιρεία securityπου θα αναλάβει να φυλάει το Πάρκο πρωί- βράδυ, προκειμένου να καθορισθεί από τους αρμοδίους  ποιες είσοδοι θα παραμένουν ανοικτές αλλά φυλασσόμενες κατά τη διάρκεια της νύχτας για  λόγους προστασίας κυρίως, αλλά και για την εξυπηρέτηση  τυχόν πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρο εντός του Πάρκου και  για την εύρυθμη  λειτουργία των δύο (2) Ναών ,των Ταξιαρχών και του ‘Αγίου Χαραλάμπους,  για τις διάφορες τελετές και νυχτερινές λειτουργίες κατά τις εορτάσιμες περιόδους.

Εμείς έχουμε μία απαίτηση  από την Περιφέρεια που έχει την ευθύνη ….

…..ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ.

 

 

Το Δ. Σ του συλλόγου

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 15:22
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

 • Μουστοξύδη 20,
  114 73, Αθήνα
 • +30 210 6436033