Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 00:38

Σύνοψη συνάντησης με την περιφέρεια

Σε συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας με την Περιφέρεια την 23η Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία τους στην λεωφόρο Συγγρού 15-17 συναντηθήκαμε με την Αντιπεριφερειάρχη κα Ερμίνα Κυπριανίδου -η οποία όμως λόγω ασθένειας δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση –και ως εκ τούτου συνομιλήσαμε  με τον σύμβουλο αρμόδιο για τα θέματα του Πεδίου Άρεως κ. Ανδρέα Θεολόγου.

Εξ αρχής τα θέματα περιστράφηκαν γύρω από τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα του Πεδίου Άρεως  για το οποίο μας διαβεβαίωσαν τα κάτωθι:

Συμφωνήθηκαν και ήδη εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της Περιφέρειας τα κάτωθι ποσά:

 • Ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για φύλαξη των 2 πάρκων - του Πεδίου Άρεως και του Αττικού άλσους.

              Στο σημείο αυτό τους τονίσαμε την ανάγκη διατήρησης  ταυτόχρονα και της πεζής αλλά και μηχανοκίνητης ομάδας της Αστυνομίας πόλεως που ήδη περιδιαβαίνει το Πάρκο περιοδικά  καθ όλο το διάστημα της ημέρας.
              Εκεί μας αναφέρθηκε …….. η κλοπή καμπάνας  βάρους 420 κιλών που έγινε από τον ναό των Ταξιαρχών                

 • Ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την καθαριότητα και των 2 Πάρκων ,Πεδίου  Άρεως και Αττικού άλσους .

              Και για τις δύο πιο πάνω συμβάσεις θα προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί  καθόσον υπερβαίνουν το ποσό του 1 εκ. και  πιστεύεται ότι θα διεξαχθούν εντός 3μήνου.

 • 840,000ευρώ ετησίως  μας είπαν ότι συμφωνήθηκε με Έλληνα εργολάβο (Και τούτο γιατί το ποσό δεν υπερέβαινε το 1 εκ -μετά την έκπτωση) θα είναι το κόστος για την φροντίδα του Πρασίνου και για τα 2 Πάρκα.                                                                                                                                                                                                             

Η σύμβαση αυτή έχει συμφωνηθεί να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα .                                                                               

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν :

 1. Στην παράταση της συμφωνίας με τον εργολάβο που επρόκειτο να παραδώσει το  ανακαινισμένο πρώην «Άλσος του Οικονομίδη» τον Μάρτιο αλλά λόγω της ανάληψης από τον ίδιο άλλης υποχρέωσης για την παράδοση hotspots το συντομότερο στην Λέσβο, ζήτησε την παράταση της παράδοσης του έργου αυτού για τον Αύγουστο 2016.
 2. Στην χρήση από ομάδα καλλιτεχνών-κατόπιν συμφωνίας με την Περιφέρεια βέβαια- του ιστορικού κτηρίου GreenParkεπί της οδού Μαυροματταίων το οποίο φρόντισαν και καθάρισαν οι ίδιοι με την υποχρέωση από την Περιφέρεια να ρετουσάρει τα εξωτερικά και τον περίβολο χώρο.
 3.  Συμφωνήθηκε με τον ΟΚΑΝΑ η  περίθαλψη και φροντίδα των αστέγων ναρκομανών με την υποχρέωση η Περιφέρεια να μεριμνήσει για την ανακαίνιση κτηρίου που ανήκει στον ΟΚΑΝΑ κάπου στα Πατήσια αλλά  και για την μεταφορά τους.
 4. Εντός της επόμενης εβδομάδος θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτη/ες των δύο περιπτέρων εντός του Πάρκου με την υποχρέωση της φροντίδας από τους ιδίους  και δι’ εξόδων τους των δύο δημοσίων ουρητηρίων που υπάρχουν εντός του Πάρκου.
 5. Οι δύο παιδικές χαρές είναι ήδη υπό ανακατασκευή όπως μας διαβεβαίωσαν και πιστεύεται ότι θα παραδοθούν σύντομα.
 6. Όσον αφορά τις γεωτρήσεις δυστυχώς μόνο μία από τις υπάρχουσες  6 λειτουργεί και αυτό γιατί λείπουν ακόμη τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που έχουν κλαπεί. 

Για τον ηλεκτροφωτισμό του Πάρκου θα γίνει μέριμνα αφού πρώτα τακτοποιηθεί το θέμα της φύλαξης.

Αναφερθήκαμε επίσης και στην επιλογή και δημιουργία ειδικών χώρων  εντός του Πάρκου όπου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν αποκλειστικά και μόνο να χρησιμοποιούν, θέμα που έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει σε προηγούμενες συζητήσεις με τους αρμοδίους της Περιφέρειας αλλά και πρωτύτερα Νομαρχίας η Υπέρ -Νομαρχίας  και τους έχουμε υποδείξει  και τους χώρους.

Μας απήντησαν ότι μελετούν το θέμα και μάλιστα μεριμνούν να βρουν ειδικό σύλλογο που να γνωρίζει από φροντίδα κατοικίδιων ώστε να τους υποδείξει πως ακριβώς να τους πλαισιώσουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 00:49
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

 • Μουστοξύδη 20,
  114 73, Αθήνα
 • +30 210 6436033