Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 10:01

Aρ. Φύλλου Νο2 - Μάρτιος 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΊ΄ΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

« Αθηνά»
 

 
 

Δραστηριότητες 2012

 
-Τέλη Ιανουαρίου 2012 έκλεισε με λαμαρίνες ο χώρος του πρώην Green Park κατόπιν ενεργειών του συλλόγου μας.
 
-Στις 15 Φεβρουαρίου 2012 επισκεφθήκαμε και πάλι το Α.Τ.Κυψέλης για θέματα του Πάρκου.
 
-Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 επισκεφθήκαμε την Περιφέρεια και συζητήσαμε με την Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαδημητρίου για διάφορα θέματα του  Πάρκου.
 
-Τον ίδιο μήνα άρχισε από την Περιφέρεια αλλά και μέλη του συλλόγου μας η φύτευση δέντρων και καλοπιστικών φυτών στο Πεδίο του Άρεως και στον λόφο Φινοπούλου.
 
 
-Τον Άπρίλιο του 2012 άρχισε η κοπή και ο καθαρισμός αποξηραμένων δέντρων και φυτών στο Πεδίο του Άρεως και στον λόφο Φινοπούλου.
 
-Τον ίδιο μήνα επισκεφθήκαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην ΓΑΔΑ και ζητήσαμε την βοήθειά τους για την εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου.’ Εκτοτε επί 24ωρου βάσεως ο χώρος ελέγχεται από την Αστυνομία.
 
- Με δικές μας παρεμβάσεις έστειλε η Περιφέρεια 30 εργάτες για την καθαριότητα των χώρων.
 
-Από τον Μάϊο έως και τον Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχαμε με εθελοντές μας στο πότισμα των δέντρων, των φυτών και των θάμνων στους προαναφερόμενους χώρους.
 
- Με την βοήθεια του μέλους μας κου Ιάσονα Γεωργιάδη στείσαμε στο Ίντερνετ το δικό μας site www.syllogosathina.gr το οποίο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε.
 
-Στις 30 Νοεμβρίου 2012 αποστείλαμε στην κα Παπαδημητρίου Αντιπεριφερειάρχη Αττικής επιστολή με την οποία αναφερόμασταν στα διάφορα προβλήματα του Πάρκου και στην οποία πήραμε θετική απάντηση στις 3 Δεκεμβρίου 2012.
 
Ένα από τα αιτήματά μας για την καλλίτερη λειτουργία του Άλσους ήταν η περίφραξη και το κλείσιμο του Πάρκου,το οποίο ξεκίνησε με τον νέο χρόνο και θα ολοκληρωνόταν σύμφωνα με την πρόβλεψη της Περιφέρειας στις 28 Φεβρουαρίου 2013.
 
Στην ίδια επιστολή μας προς την κα Παπαδημητρίου επισυνάψαμε μία πρότασή μας για τον «Κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου» βασισμένη στους κανονισμούς λειτουργίας όλων των Πάρκων της Αγγλίας,τον οποίο μελετούν οι αρμόδιοι όπως μας είπαν για την άμεση
υλοποίησή του.
 
-Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την καλλίτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των εντός του Πάρκου παιδικών χαρών , τον ηλεκτροφωτισμό , το αυτόματο πότισμα κ.λ.π.
 
-Οι διάφοροι λαθρομετανάστες που συνηθίζουν να κοιμούνται και διακινούνται εντός του Πάρκου καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας έχουν κάνει αρκετές ζημιές σε ότι μεταλλικό υπάρχει στους χώρους ,καλύμματα μετρητών της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ ,καλύμματα υπονόμων,παγκάκια κ.λ.π. με συνέπεια να αναγκασθούμε με την συνεργασία της Διεύθυνσης και του προσωπικού της συντήρησης του Πάρκου να τα αντικαταστήσουμε με πλαστικά.
 
-Οι ιερείς και των δύο ναών εντός του χώρου του Πάρκου είναι στην διάθεση μας και αλληλέγγυοι σε ότι επιδιώκουμε.
 
Χρειαζόμαστε όμως και την βοήθεια όλων σας για να προστατέψουμε αυτό το κόσμημα της Αθήνας μας.
 
 
 
Η Συντονιστική Επιτροπή
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 15:18
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033