Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 16:52

Αρ. Φύλλου No3 - Μάρτιος 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΊ΄ΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

« Αθηνά»

 
Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
 
Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013 για την ανάδειξη του Δ.Σ. του συλλόγου μας και ερχόμαστε σήμερα εδώ να υλοποιήσουμε την καταστατική μας υποχρέωση σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού μας και να απαλλάξουμε το Δ.Σ. για τα πεπραγμένα του 2013.

Συνοπτικά  θα σας αναφέρω ορισμένες ενέργειες που κάναμε κατά το έτος 2013.

 
Πρώτα πρώτα την δημιουργία της ιστοσελίδας μας στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε στο internet με στοιχεία αναφοράς www.syllogosathina.gr
 
Με τις συνεχείς οχλήσεις μας προς την Περιφέρεια έγινε πραγματικότητα η περίφραξη του Πεδίου του Άρεως και το κλείσιμο τα βράδια από τις 23.00  έως τις 06,00 το πρωί.
Προς τούτο στείλαμε ευχαριστήρια επιστολή στην τότε Αντιπεριφερειάρχη κα Άννα Παπαδημητρίου την οποία και δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας στις 23 Απριλίου  2013.
    
Στις 13 Ιουνίου 2013 τοποθετήσαμε σε πολλά σημεία του Πάρκου πλαστικοποιημένες πινακίδες σε τρεις(3) διαφορετικές γλώσσες για την διατήρηση της καθαριότητας των χώρων.     
 
Στις 19 Ιουνίου 2013  παραβρεθήκαμε μετά  από πρόσκληση στα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην αγορά της Κυψέλης που εγκαινιάστηκε από τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη .  
                                                                                                                                        
Στις 29 Ιουνίου2013 αναρτήσαμε  σε πολλά σημεία του Πάρκου πλαστικοποιημένη φωτογραφία μοντέλου σκύλου, ευχαριστώντας τους συνοδούς τους που μαζεύουν τα περιττώματά τους.  
             
Στις 30 Ιουλίου 2013 ζητάμε με επιστολή μας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας την άμεση επέμβασή της προκειμένου  να απολυμανθούν όλοι ο χώροι του Πάρκου.
Μετά τον έλεγχο που έγινε ο οποίος ήταν ουσιαστικός και συστηματικός μας έστειλαν απαντητική επιστολή για την κατάσταση του Πάρκου, με κοινοποιήσεις σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
 
Στις 8 Αυγούστου 2013 αντιμετωπίσαμε με επιτυχία και με την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και της Αστυνομίας, έξι(6) φωτιές που ασυνείδητος πυρομανής έβαλε στο Πάρκο .
 
Στις 14 Αυγούστου 2013 επισκεφθήκαμε στην οδό Μουρούζη τον Διοικητή της Π.Υ Αθηνών τον οποίον ευχαριστήσαμε για την άμεση βοήθεια που μας παρείχε και του ζητήσαμε την αρωγή της Π.Υ. για την προστασία των χώρων του Πάρκου.
Ο κ. Διοικητής κατενόησε τα προβλήματα του Πάρκου και μας υποσχέθηκε ότι η Υπηρεσία του θα είναι αρωγός στις προσπάθειές μας.
 
Τον Οκτώβριο 2013 επεμβήκαμε με επιστολή μας στο διαδίκτυο σε διόρθωση ανακρίβειας δημοσιεύματος της Wikipedia η οποία ανέφερε ότι το Πάρκο είχε παραδοθεί  έτοιμο μετά την ανάπλαση που είχε γίνει το 2011, ενώ στην πραγματικότητα η ανάπλαση αυτή ακόμη και μέχρι την ώρα που αναγραφόταν το κείμενο αυτό ήταν και είναι  ημιτελής.
 
Στις 5 Νοεμβρίου 2013 συναντηθήκαμε στον χώρο του Πάρκου, κατόπιν ραντεβού, με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο για το Πάρκο κ. Γιώργο  Φουντά στον οποίο εκθέσαμε τα προβλήματα του χώρου και ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα είναι  αμέριστος συμπαραστάτης στον αγώνα μας.
Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει ουσιαστικά πράγματα, όπως ο καθαρισμός του Πάρκου, η απομάκρυνση των παραπηγμάτων, η επαναλειτουργία του υδραγωγείου από τις υπάρχουσες 5 γεωτρήσεις του Πεδίου του Άρεως ούτως ώστε το Πάρκο να υδρεύεται με τα δικά του ξανά νερά και συνεχίζει...και εμείς τον ευχαριστούμε και δημόσια για όλα όσα έχει κάνει αλλά και γι αυτά που περιμένουμε να κάνει.    
Επεξεργασθήκαμε και στείλαμε στην Περιφέρεια πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου βασισμένο στα Βρετανικά και Γαλλικά πρότυπα και πάνω σ’αυτόν  άρχισε να λειτουργεί το Πεδίο του Άρεως.
   
Στις 14 Οκτωβρίου, στις 17Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου 2013 παραβρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των περιοχών Γκύζης, Πολυγώνου και Κυψέλης, για την διατήρηση του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου στην Ευελπίδων και συγκεκριμένα πίσω από το 38ο Σχολείο της περιοχής.
Με επιστολή μας στον ΟΠΑΝΔΑ o οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου ,ζητήσαμε να συνδράμει θετικά στο αίτημα των κατοίκων .
Πήραμε θετική απάντηση, ανεξάρτητα από την έκβαση του θέματος μέχρι σήμερα.  
Στις 27 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013 σε συνεργασία με την καφετέρια «Άλσος» στην Πλατεία Πρωτομαγιάς διοργανώσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε δύο συνεχόμενες Κυριακές, εκδηλώσεις για παιδιά με ελεύθερη είσοδο και με ηθοποιούς της Παιδικής Σκηνής «Που’ν το δακτυλίδι».  
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε :
 • καλλιτεχνικό σχέδιο και μαρμαρογραφία,
 • Θεατρικό παιχνίδι,
 • face painting
 • χορευτικό πάρτι,
 • ξυλοπόδαρους, κλόουν κλπ.
        
Την δεύτερη Κυριακή απενεμήθησαν στα παιδιά που συμμετείχαν στην ζωγραφική και μαρμαρογραφία της πρώτης εκδήλωσης, «Έπαινοι».
Έπαινοι επίσης απονεμήθηκαν  και στους ηθοποιούς που συμμετείχαν και είχαν την ευθύνη τα όλης οργάνωσης αλλά και στην καφετέρια «Αλσος» για την όλη προσφορά τους.
Σημαντική σε αυτή την προσπάθεια ήταν και η συμμετοχή του Αντιπροέδρου του συλλόγου μας κ. Χαράλαμπου Σολδάτου τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά.
 
Ευχαριστούμε επίσης:
 
 • Τον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργο Αποστολόπουλο για την αμέριστη βοήθειά του.
 • Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως τα κανάλια ΣΚΑΙ, ΜΕGA  και  Ε, που παρουσίασαν στα προγράμματά τους  εικόνες από το Πεδίον του Άρεως.
 • Τις εφημερίδες Εθνικής εμβέλειας «τα ΝΕΑ», «REAL NEWS», « H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ως και τις τοπικές «ΤΑ ΓΚΥΖΙΑΚΑ ΝΕΑ » και «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ» για τις συνεχείς η και περιστασιακές αναφορές τους στα θέματα του Πάρκου.
 • Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, την πρώην Αντί-περιφερειάρχη κα. Άννα Παπαδημητρίου, τον νυν Αντί-περιφερειάρχη και υπεύθυνο για το Πάρκο κ. Γιώργο Φουντά και τους επιτελείς τους που μας βοήθησαν και μας βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων του Πάρκου και των παρακειμένων αλσυλλίων/δασυλλίων.
 • Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Βαρελά  υπεύθυνο της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου ως και τους συνεργάτες του, για την αμέριστη βοήθειά τους. Έχουμε συνεχή επαφή με στελέχη του Δήμου που μας συμπαρίστανται εθελοντικά στην διατήρηση της καθαριότητας των χώρων.
 • Ευχαριστούμε τέλος τον κ.Κώστα Ποντικάκο γεωπόνο και διευθυντή υπεύθυνο για το Πάρκο και τους συνεργάτες του για την συμπαράστασή τους παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και τις συνεχείς πιέσεις που δέχονται από την πλευρά μας.
 • Περιμένουμε από μέρα σε μέρα να υλοποιηθεί η σύμβαση με το γραφείο των security που ανέλαβε την φύλαξη του Πάρκου.
 
Τέλος τα θέματα που προέχουν αυτή τη στιγμή είναι:
 
 • H πλήρης λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος που είναι θέμα λίγου ακόμη χρόνου.
 • Η αποπεράτωση των εγκαταλελειμμένων έργων, πρώην «Άλσος του  Οικονομίδη», το Green Park στην Μαυροματαίων, τα 2 περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου καθώς και η επαναλειτουργία των αποχωρητηρίων.
 • Η περίφραξη του λόφου Φινόπουλου και η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στην κορυφή του λόφου,
 • Η περίφραξη του δασυλλίου της Σχολής Ευελπίδων από την Πλατεία Πρωτομαγιάς και την οδό Μουστοξύδη έως και ψηλά στην οδό Βαλτινών προς του Γκύζη.
 • Η ονοματοθεσία των δρόμων του Πάρκου και τέλος
 • Η απομάκρυνση από τον Δήμο των αδέσποτων σκυλιών .      
 
Όπως καταλαβαίνετε όλοι, έχουμε ακόμη μπροστά μας πολύ δουλειά  να κάνουμε.      
    
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ονομαστικά όλα τα μέλη του Δ.Σ  για την πολύτιμη βοήθειά τους και ιδιαίτερα τον Γραμματέα και ψυχή του συλλόγου μας Φαίδωνα Γεωργιάδη, τον Ταμία μας τον Στέφανο Αντωνακάκη, τον Αντιπρόεδρο τον Μπάμπη τον Σολδάτο, τον Παναγιώτη Πάστρα, τον Παναγιώτη τον Ζαφειράκη, τον Γιάννη τον Γογώνη καθώς και όλους εσάς που μας περιβάλετε με την αγάπη σας.                                                                                                                             
 
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους       
 
 Μανώλης Μπαχλιτζανάκης.                       
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 14:20
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

 • Μουστοξύδη 20,
  114 73, Αθήνα
 • +30 210 6436033