Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 16:50

Aρ. Φύλλου Νο1- Ιανουάριος 2012

TA NEA ΜΑΣ

 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  
 
«Αθηνά»

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
- Πεπραγμένα Συλλόγου 
 
Η απόφαση για την νομιμοποίηση του συλλόγου βγήκε στις 22 Μαρτίου 2011 και γράφτηκε στα μητρώα του τμήματος Εταιρειών και Σωματείων  με αριθμό πρωτοκόλλου 2083/2011.
 
-Με την υπ’αριθμ 1497/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου μας.
-Στις 2 Ιουνίου 2011 έγινε η έναρξη εργασιών στην ΙΘ΄ εφορεία Αθηνών.
 
-Στις 30 Ιουνίου 2011 δημοσιεύθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στο Ταμείο Νομικών και στην εφημερίδα Αυγή .
Στην συνέχεια κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με την υπ΄αριθμ. 8713 έκθεση επίδοσης.
 
Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν οι δραστηριότητες του συλλόγου μέρος των οποίων σας αναφέρονται παρακάτω.
 
-Στις 10 Ιουλίου 2011 έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του ΄Αρεως με την συμμετοχή του κ. Γιώργου Αμυρά όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα και προβλήματα του πάρκου. 
 
-Την επομένη 11η Ιουλίου η εφημερίδα  «Ελεύθερος Τύπος» με άρθρο της αναφέρθηκε και ανέδειξε τα προβλήματα του Πεδίου του ΄Αρεως.
 
-Στις 20 Ιουλίου 2011κάναμε απ΄ευθείας εκπομπή από το άγαλμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου με τον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ.Βασίλη Κουφόπουλο για τα θέματα του Πάρκου και των γύρω περιοχών του λόφου Φινόπουλου και του δασυλλίου της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
 
-Στις 30 Ιουλίου2011 και πάλι με την σύμπραξη του ΣΚΑΙ  και του δημοσιογράφου κ Γιώργου Κεραμητσόγλου  αυτή τη φορά -τους οποίους ευχαριστούμε όλους θερμά - έγινε καθαρισμός  του Πεδίου του Άρεως,  του λόφου Φινοπούλου και του δασυλλίου της Σχολής Ευελπίδων .
 
-Στις 11 Αυγούστου 2011 έγινε η πρώτη επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνη για το Πάρκο κα Παπαδημητρίου όπου συζητήθηκαν σε γενικές γραμμές τα προβλήματα του Πεδίου του ΄Αρεως.
 
-Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011έγινε ενημερωτική επίσκεψη στον Εισαγγελέα Ακροάσεων για τα θέματα του Πάρκου, του δασυλλίου της Σχολής Ευελπίδων και του λόφου Φινοπούλου.
 
-Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 έγινε ενημερωτική επιστολή στον διοικητή του  Αστυνομικού Τμήματος της Κυψέλης όπου εξετέθηκαν όλα τα προβλήματα τουΠάρκου και κυρίως το πρόβλημα της διαμονής λαθρομεταναστών σε διαφόρους χώρους αυτού.Ο διοικητής του ΑΤ υπεσχέθη ότι περιπολικά θα κάνουν καθημερινώς περιπολίες.
 
-Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011έγινε παρέμβαση με επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα την αποφυγή εγκατάστασης ΟΚΑΝΑ στο 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ .
 
-Επίσκεψη με ενημέρωση για τα προβλήματα του Πεδίου του ΄Αρεως έγινε και στην κα Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτή της ΝΔ όπου ζητήθηκε η συνδρομή της για το θέμα της μη εγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ .
 
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 ελήφθη απαντητική επιστολή από τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κυψέλης με την οποία μας βεβαιώνει ότι «...... η Υπηρεσία μας διενήργησε σε διαφορετικές ημέρες και ώρες ελέγχους στο αλσύλλιο της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στο χώρο του Πεδίου του Άρεως εφαρμόζοντας σε συντρέχουσα περίπτωση εναντίον των παραβατών ,τις από το νόμο ισχύουσες διατάξεις. Οι έλεγχοι για θέματα αρμοδιότητας μας στις προαναφερόμενες περιοχές θα συνεχισθούν, μέσα στα πλαίσια των υπηρεσιακών δυνατοτήτων μας, επιδιώκοντας την όσο δυνατόν ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών με την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες σύμφωνα με το Ν.3386/05 « Περί Αλλοδαπών»
Η επιστολή αυτή του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων,στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, στη Διεύθυνση Περιβαντολογικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε.Κ.&Ν Τομέα Υγειονομικού Ελέγχου,στη Διεύθυνση Δασών και στη Περιφέρεια Αττικής.
 
-Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 η  κα Κεφαλογιάννη κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή με αρθμ πρωτοκόλλου 22790. H βουλευτής ρωτά τον υπουργό κο Ανδρέα Λοβέρδο αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει το πρώην 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ ως τμήμα διανομής Μεθαδόνης σε τοξικοεξαρτημένους και τι σκοπεύει να κάνει για να προστατέψει τους κατοίκους της περιοχής που είναι ήδη βεβαρυμένη με πολλά προβλήματα.
 
-Την 1η Οκτωβρίου 2011 έγινε δημοσίευση στην εφημερίδα «Καθημερινή»για την εγκατάληψη που παρατηρείται στο Πεδίο του Άρεως.
 
-Στις 3 Οκτωβρίου έγινε επιστολή στον Δήμο για τον καθαρισμό του δασυλλίου της Σχολής Ευελπίδων.
 
Την ίδια ημέρα ελήφθη  στον σύλλογο μας απαντητική επιστολή από τη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων  που με αναφορά στην επιστολή του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης και με κοινοποίηση στον  Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ Ανδρέα Βαρελά ,στο γραφείο Αλσών και στο τμήμα Οδοκαθαρισμού επιβεβαιώνεται η σωρεία των προβλημάτων που η Διεύθυνση Καθαριότητος αντιμετωπίζει στους αναφερόμενους χώρους,τονίζοντας εμφατικά «Στο Πάρκο της Σχολής Ευελπίδων η ρύπανση που δημιουργείται από τους εκεί μετανάστες  είναι αδιάλειπτη λόγω του ότι βρίσκονται εκεί καθ΄ όλη την διάρκεια  της ημέρας»και πιο κάτω  «Σε μία μεγαλύτερη κλίμακα γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία   με την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία  μέσω επιχειρήσεων απομάκρυνσης των μεταναστών από τις εγκαταλελειμμένες οικίες και ταυτόχρονο καθαρισμό των χώρων , τα αποτελέσματα των οποίων εκμηδενίζονται  σε ελάχιστο χρόνο λόγω της τάχιστης επανεγκατάστασης των μεταναστών στα σημεία» και  κλείνει την επιστολή λέγοντας «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση του προβλήματος που μας παραθέσατε βάζοντας ταυτόχρονα στόχο την εξεύρεση μιας ουσιαστικότερης λύσης σε συνεργασία με άλλους φορείς»
 
-Ενημέρωση για τα θέματα του Πάρκου έγινε και στις εφημερίδες «Γκυζιώτικα Νέα» και «Νέα της Κυψέλης»  και ζητήθηκε η συνδρομή τους στα προβλήματα του Πάρκου.
 
-Όλο τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έγιναν λόγω της ανομβρίας επανειλλημένες παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους του Πάρκου για το πότισμα των δέντρων.
 
-Στις 14Νοεμβρίου 2011έγινε με την συμβολή της κας Μιμής Ντενίση στην Σχολή της στην οδό Μαυροματαίων 25 συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουμε το ευρύτερο κοινό,κατοίκους της περί το Πάρκο περιοχής αλλά και εκπροσώπους από τον θεατρικό και γενικά το καλλιτεχνικό χώρο για τα θέματα του πεδίου του Άρεως.
 
- Στις 9 Δεκεμβρίου 2011 έγινε και 2η συνάντηση με την κα  ΜιμήΝτενίση στην Σχολή της όπου και συμφωνήθηκε να γίνη το συντομότερο δυνατόν επίσκεψη και πάλι στην Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαδημητρίου.
 
-Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 έγινε με την κα Μ Ντενίση και τον κο Στέλιο Κρητικό η προκαθορισμένη επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαδημητρίου, όπου συζητήθηκαν  μεταξύ των άλλων θεμάτων και το θέμα της απολύμανσης,καθαριότητας και περίφραξης του χώρου του αναψυκτηρίου Green Park  το οποίο και έγινε άμεσα.
 
...........και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά ευχόμενοι σε όλους σας...... 
 
                                                  Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά και Χρόνια σας Πολλά......
 
Η Συντακτική Επιτροπή
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 14:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Aρ. Φύλλου Νο2 - Μάρτιος 2013 »
Το Πάρκο ανήκει σε όλους μας. Είναι ευθύνη όλων μας να το προστατέψουμε.

Επικοινωνία

  • Μουστοξύδη 20,
    114 73, Αθήνα
  • +30 210 6436033